Tehnologii

Unități membrane STERAPORE®
Unități membrane STERAPORE®
Unități membrane STERAPORE®

Membrane

Folosim tehnologia membranelor HFM în două configurații: PVDF și PE. Le integrăm într-o varietate de aplicații pentru tratarea: apei uzate menajere și industriale, apei de proces industrial, apei de spălare în spitale, potabilizare.

Membranele asigură un raport superior al suprafeței de membrană pe volum. Această caracteristică permite echipamentului de proces să ocupe un volum mai mic decât cele ce utilizează orice tip de sedimentare gravitațională sau alte metode convenționale. Volumul mic ocupat reduce volumul necesar de aerare, scăzând astfel consumul energetic.

Epurarea apei

Folosim membranele pentru aplicații MBR, treapta terțiară sau apa încărcată cu metale grele. Bioreactorul MBR este o combinație dintre procesul de tratare cu nămol activ și tehnologia membranelor, unde acestea din urmă sunt folosite pentru separarea solidului de lichid, eliminând astfel decantoarele secundare.

Avantaje

Debit mare tratat
Costuri de operare scăzute
Operare simplă
Fără spălare, se curăță în timpul aerării
Rezistente la clor
Membrana HFM (Hollow Fiber Membrane)

Tratarea apei de suprafață

Tehnologia de filtrare a apei prin membrane asigură o calitate a apei la standarde ridicate. Folosește mai puține chimicale, un volum redus și reduce materia reziduală în comparație cu procesele convenționale de potabilizare a apei. Tratarea apei de suprafață, a unor ape industriale de proces sau a apei de ploaie se face folosind module imersate.

Avantaje

Operare stabilă
Toleranță mare la turbiditate
Consum redus de energie
Presiune mică de operare prin vacuum sau diferență de presiune
Modulele de membrane pot fi instalate în bazinele existente

Tratarea apei de foraj

Potabilizarea apei de foraj, pretratarea apei industriale sau pentru desalinizare, tratarea apei industriale de proces sau recuperarea metalelor din apă sunt procese tehnologice care se fac folosind module presurizate. Membranele HFM pot fi dispuse mai compact decât cele tubulare sau plate.

Avantaje

Operare stabilă
Consum redus de energie
Module compacte
Randament mare în separare

Ozon

Ozonul este unul dintre cei mai puternici oxidanți disponibili pe piață și este utilizat în mod obișnuit pentru tratarea apelor. În plus față de capacitățile sale de oxidare, este o metodă de tratare ecologică. Poluanții, substanțele colorate și mirosurile sunt eliminate, iar microorganismele distruse, fără a crea subproduse clorurate dăunătoare sau reziduuri semnificative. Prin descompunerea oxigenului, ozonul oferă o alternativă ecologică la oxidarea cu clor, absorbție sau alte procese de separare.

Avantaje

Elimină bacteriile, virușii și majoritatea altor contaminanți organici și anorganici
Poate înlocui și reduce semnificativ nivelul substanțelor chimice periculoase, cum ar fi clorul
Acționează ca un agent ocluziv care ajută la îndepărtarea mineralelor, precum fierul și manganul
Nu lasă nici subproduse clorinate, nici gusturi sau mirosuri chimice neplăcute
Este generat în siguranță la fața locului și controlat la cerere
Nu generează nevoia de a depozita și manipula oxidați și alte substanțe chimice

UV

Dezinfecția apei prin tehnologia UV înseamnă inactivarea microorganismelor datorită unui proces de foto-oxidare a ADN-ului organismului. Radiația UV modifică ADN-ul din celule și oprește capacitatea acestora de a se reproduce. Mai mult de 99,99% dintre toți agenții patogeni pot fi făcuți inofensivi într-o fracțiune de secundă. Dezinfecția UV s-a dovedit a fi eficientă împotriva tuturor agenților patogeni, printre care paraziți și virusuri, fără a afecta gustul sau mirosul apei.

Avantaje

Mai sigură pentru cei ce operează stația, pentru comunitatea deservită și pentru mediul înconjurător
Elimină riscurile asociate cu depozitarea și manipularea la fața locului a substanțelor chimice periculoase

Clorinare

Clorinarea este probabil cea mai obișnuită metodă de eliminare a microorganismelor prezente în apă, de la locul producerii apei până la robinetul de apă al consumatorului. Este de ajutor mai ales atunci când apa furnizată provine din lacuri și râuri. Acestea pot conține niveluri ridicate de agenți patogeni ca rezultat al deversărilor din canalizare sau al unor efluenți netratați. Se poate folosi și pentru dezinfecția apei tratate din stațiile de epurare.

Asigurăm consultanță și furnizăm soluții de dezinfecție care folosesc componente pe bază de clor: clor gazos (Cl2), hipoclorit de sodiu (NaOCl) și dioxid de clor (ClO2).

Avantaje

Eficiență împotriva microorganismelor din apă
Cost scăzut
Sistem Oxiperm Pro OCD
Sistem Oxiperm Pro OCD
Sistem Selcoperm
Sistem Selcoperm